torsdag 18 oktober 2012

Trailers för alla Paranormal Activity-filmer
Paranormal Activity 1 slog ner som en bomb 2009 och spelade in över 200 miljoner dollar på biograferna världen över. Filmens budget var i princip obefintlig och gjordes med hjälp av ett par videokameror och ett stort hus. Två uppföljare har släppts och varit lika framgångsrika på bio. Nu om ett par veckor är det dags för den fjärde installationen av denna rysarserie och av trailern att döma så ser det mycket lovande ut.

Jag är ett stort fan av serien och skulle jag rangordna de tre första filmerna så blir det nog 2-3-1. Vet inte vad det är riktigt men jag gillar när rysare tas ner på en enkel och hanterbar nivå (hemsökt hus) och där handligen är koncentrerad till ett visst begränsat ställe. De olika filmerna flyttar fram och tillbaka i tiden, vilket gör att själva Paranormal Activity-världen gjorts större och utvecklats. Det finns gott om sidohistorier, karaktärer och bakgrundsinformation att bygga vidare på och det har man gjort framgångsrikt, vilket visat sig i det fortsatta intresset för filmerna. Huruvida de kommer gå samma väg till mötes som SAW-filmerna återstår att se men tortyrporr orkar man bara med så länge innan det börjar bli tjatigt att se alla olika mordtekniker.

Nedan har ni alla trailers för serien. Den första trailern är ett PR-mässigt genidrag då man visar verkliga reaktioner från biografbesökarna. Detta har gjorts förr men det är sjukt effektivt och inbjudande om man gillar skräckfilm.

Paranormal Activity 1 (2009)


Paranormal Activity 2 (2010)


Paranormal Activity 3 (2011)


Paranormal Activity 4 (2012)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar